Doopgetuigenissen

Dienst

Deze personen stonden bij Mozaiek071 deze zondag in het doopbad!

WhatsApp-Image-2024-02-12-at-18.29.09.jpeg

Nathan Nihot

Op het scherm in de dienst van 28 jan. kwam er te staan of je je wilde laten dopen. Thuis ging ik nadenken en kijken of dat iets voor me was. Zo kwam ik dus op het idee, maar ik had nog wel veel vragen.

Zondag 11 feb. was ik samen met ons gezin naar een Worship and Prayer avond in Veenendaal. Daar werd ik zo geraakt, want er gebeurden zoveel mooie dingen!

Er werden zulke mooie liederen gezongen, dat ik begon te knielen. Ik stond op en toen kwam er een mevrouw naar mij toe. Ze zei: “Ik heb een tekst voor je” en ze gaf me de tekst uit Jesaja 41:10. Daar staat: “Wees niet bang, want Ik ben bij je. Vrees niet, want Ik ben je God. Ik zal je sterken, Ik zal je helpen, Ik zal je steunen met Mijn bevrijdende rechterhand.” Ze vertelde ook nog dingen over mij, die God haar had verteld en ze niet van mij kon weten! Ik was daardoor zo geraakt, dat er gewoon iemand naar mij toe liep met een tekst en woorden van God. Daarom wilde ik graag voor me laten bidden. Hierna ging ik naar een tafel, waar ik voor het eerst avondmaal heb gevierd!

Door deze gebeurtenis ging ik nog meer het gevoel hebben: ik moet me laten dopen! Maar ik had wel nog steeds die twijfels, dus ik wist het nog steeds niet zeker.

Donderdag 15 feb. was de doopinformatieavond in de kerk. Daar werden eigenlijk bijna al mijn vragen wel beantwoord. Maar toch bleef dat gevoel van “Ik weet het nog niet” hangen. Dus ik dacht: laat ik om een teken vragen aan God! Omdat ik bij de Worship and Prayer een tekst uit Jesaja had gehad, vroeg ik aan God of Hij mij morgenochtend een tekst uit Jesaja kon geven (want ik krijg ’s ochtends op mijn telefoon een tekst uit de Bijbel en misschien is dat morgen wel een tekst uit Jesaja!).

Dus de volgende ochtend keek ik op mijn telefoon, wat de bijbeltekst van de dag was. En wat bleek nu: het was die tekst uit Jesaja 41:10!! Toen wist ik het zeker: met Pasen 2024 laat ik mij dopen!

Luister hier mijn dooplied.

Binnen Mozaiek071 kun je je laten dopen. Door de doop laat je zien dat je je oude leven wilt achterlaten en een nieuw leven met Jezus Christus wilt gaan leven. Door de doop zetten volgelingen van Jezus publiekelijk een nieuwe stap in hun geloof.